İleri Yaşta Anne Olmanın Riskleri Nelerdir?

103 views

Bugün ki makalemizde halk arasında yaygın ancak detayları çok fazla bilinmeyen başlıklardan olan ileri yaşta anne olmanın riskleri ile alakalı olarak bilgileri sizlere sunacak ve fikir edinmenizi sağlayacağız. Genel olarak kadınların zaten bildikleri ancak detaylarını çok fazla önemsemedikleri başlıklardan birisidir diyebiliriz.

Yaş ilerledikçe hamilelik çok daha riskli bir hale gelebilir. Hamilelik sonrasında çok fazla sıkıntı yok ancak hamilelik süreci normalden çok çok daha sıkıntılı ve problemli olarak geçeceğinden dolayı bu anlamda sizleri bilgilendirmek ve fikir sahibi olmanıza yardım etmek istiyoruz.

Yüksek Yaşta Hamilelik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Op. Dr. Furkan Kayabaşoğlu, bu anlamda sizleri enine boyuna bilgilendirerek birkaç maddede ileri yaşta ki hamilelik sorunları hakkında bilgileri sizlere sundu. Tabi ki üzerinde çok fazla duruyor bu gibi başlıkların insanlar. Dolayısı ile doktor önerilerini daima dikkate almak her zaman çok çok daha mantıklı olacaktır. Şimdi sırası ile bu detaylar üstünde duralım.

  1. İleri yaşta hamilelik meydana geldiği zaman genellikle kromozom anomalili dediğimiz değerlerde yükselme meydana gelir. Bu yükselme, “MONGOL HASTALIĞI” dediğimiz sorunun ortaya çıkmasına neden olur ve çocuğun bu şekilde doğma riski yüksektir.
  2. İlerleyen yaşlarda meydana gelen hamileliklerde bilimsel araştırmalar gösteriyor ki annenin düşük yapma ihtimali normal düzeyden tamı tamına 4 kat daha fazla seviyeye yükselir. Kromozom değerlerinde meydana gelen bozulmalar bunda öncelikli nedenlerden birisidir.
  3. Yine ilerleyen yaşlarda hamilelik, dış gebelik sorununun ortaya çıkmasında da etken seçeneklerden birisi olarak dikkat çekmiştir.
  4. Annelik yaşının ilerlemesi ile birlikte ikiz, üçüz ya da bu gibi çoğul gebelik durumu çok daha ciddi seviyelere ulaşabilir.
  5. Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki ileri yaş hamileliklerinde hipertansiyon ve şeker hastalığı riskleri çok daha ciddi seviyelere ulaşarak kendini gösteriyor.
  6. Erken doğum ve düşük bebek doğumu riski bu dönemde belirgin şekilde kendisini gösteren seçenekler arasında.
  7. Normal doğum en sağlıklısıdır. Ancak ilerleyen yaşlarda ki hamileliklerde sezaryen doğum ihtiyacı da bir o kadar yükseliş göstermektedir.

CEVAP VER