Diyet ve egzersizlere rağmen belli bölgelerdeki kilolarını eritememekten şikayetçi olanlar bölgesel yağlarından kurtulmada liposuction yöntemini tercih ediyor.
Bölgesel yağlardan kurtulmada en etkili yöntemlerin başında gelen liposuction, uygulama alanındaki yağ dokusunun inceltilmesini ve vücuttan atılmasını sağlıyor.
Vücutta karın çevresi, bel, kalça ile dizlerin yağ toplamaya müsait bölgeler olduğunu belirten Op. Dr. Defne Erkara, “Diyet ve düzenli egzersiz yapılmasına rağmen vücudun bazı bölgelerindeki eritilemeyen yağlar kişileri hem sağlık hem de estetik açısından riske sokuyor. İşte bu gibi durumlarda vücudun uyumu, bölgesel yağ kalınlığının ayarlanması gibi ihtiyaçlar Liposuction yöntemi etkili bir çözüm olarak öne çıkıyor.”
Liposuction uygulaması yaygın ve basit
Uygulamanın estetik cerrahlar tarafından yapıldığına dikkat çeken Op. Dr. Defne Erkara, şu bilgileri veriyor: “Liposuction işlemlerinde uzmanlar ile hastalar uygulama öncesinde bir araya geliyor. Bu görüşmelerde kişilerin rahatsızlıkları, nasıl bir yöntem izlenebileceği, ameliyat hakkında genel bilgiler ve gidilecek yol haritası konuşuluyor. Atılacak adımlar ile ilgili hasta ve uzman beraber karar veriyor, hangi bölgelerden ne kadarlık bir yağ çekimi yapılacağı da yine burada konuşuluyor. Uzman tarafından herhangi bir risk belirlenmediyse ve diğer tüm detaylarda da karşılıklı mutabakat sağlandıysa uygulamaya geçiliyor. Temel olarak basit, uygulama anlamında da yaygın şekilde değerlendirilen bu uygulama ile fazla yağ hücrelerini belirlenen bölgelerden alıyor. Yağların parçalanması ile kanallardan dışarıya bu yağ parçaları atılır. Bu ameliyatlar tam teşekküllü hastanelerde uygulanmalı.”
İşlem 1-2 saat sürüyor
Yaklaşık 1- 2 saat arasında ameliyat bitiriliyor. Ameliyat sonrasında hemen taburcu edilmek ve birkaç saat içinde hareketli yapıya yeniden kavuşmak mümkün oluyor. Yine de zorlayıcı hareketlerden kaçınmak gerekiyor. İşlem sırasında eriyen dikiş ipleri kullanılırsa dikişlerin alınması ile de uğraşılmıyor. Bandaj ve korse yardımı ile ameliyat izleri sarılıyor. İzlerin en en az şekilde ortaya çıkması için uğraşılıyor ve iz oluşumu minimize ediliyor.”