Yılbaşı Akşamı Sağlıklı Beslenme Önerileri

145 views
Yılbaşı Sofrası
Yılbaşı Sofrası

Yeni yıl gecesine büyük bir hızla yaklaştığımız şu günlerde yılbaşı akşamı sağlıklı beslenme önerileri ile alakalı olarak fikirler vereceğiz. Yılbaşı akşamı sevdiklerimiz ile bir araya geldikten sonra yenilenin içilenin addi bir hesabı olmuyor. Dolayısı ile birçok kişinin yılbaşı gecesi hastanede sonuçlanabiliyor. İşte bizler bunu kesinlikle istemiyoruz.

Sağlıklı beslenme, kısa bir zaman dilimi içerisinde herkes için önemli hale geldi. Yılbaşı akşamı, özellikle birkaç önemli hususa dikkat etmekte ciddi anlamda fayda görüyoruz. Hemen konunun derinliklerine biraz daha inecek ve fikir edinmeniz için elimizden geleni yapacağız.

Yılbaşı Menüsü için Öneriler

Tabi ki her şey menüden başlar. Dolayısı ile son derece dikkatli olmak gerekiyor. Bununla birlikte konunun detaylarına daha derinlemesine inelim.

  1. Hindi ve pilav, her yılbaşı akşamının en sevilen yiyeceklerinden birisi olarak dikkatleri çeker. Aynı zamanda sıkıntı yaratmazlar. Kesinlikle sorunsuzca tüketilebilir.
  2. Salata tüketimi önemlidir. Bilhassa lifli gıdalar, sindirimi son derece ciddi bir şekilde kolaylaştırır. Dolayısı ile yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirir. Mevsim salata olmazsa olmazdır.
  3. Çerez tüketimi yılbaşının olmazsa olmazlarından birisidir. Sorunlarda genellikle bu noktadan itibaren kaynaklanır. Dolayısı ile tüketimi yemekten belli bir süre sonra başlamalıdır.
  4. Yemek esnasında alkol tüketiminde aşırıyaw kaçmamak gerekir. Sindirim sistemi faaliyetleri bu noktadan itibaren sıkıntı yaratır.
  5. Çorba tüketimi olmazsa olmazdır. Bu neden dolayısı ile çorba tüketimine ağırlık vermekte yarar var.

Yemek Sonrası için Öneriler

  1. Direk çerez tüketimine geçmemekte fayda var. Yemekten sonra yarım saat kadar ara verdikten sonra yemek tüketimi sağlanabilir.
  2. Tatlı muhakkak ki olacaktır. Tatlıyı mümkün mertebe erteleyerek tüketin. Tatlının şire boyutlarının ne derece yoğun olduğu da yine önem arz eden bir husus.
  3. Ne yediğinizi bilin. Kontrolsüz bir şekilde tükettiğini gıdalar çok ciddi anlamda sıkıntı yaratabilir ve geceniz hastanede biteblir.
  4. Farklı alkollü içecekler tüketmeyin. Örnek olarak rakı, bira, şarap ve viski karıştırılırsa çok uzun süre beklemenize gerek kalmadan hastanelik olursunuz.
  5. Hareket edin. Evin içerisinde dolaşmak dahi bu anlamda mümkün seçeneklerden birisidir.

CEVAP VER