Göbek bölgenizdeki yağları eritmek için sadece egzersiz yapmanız bir anlam ifade etmez. Bunun yanında doğru bir diyet programı uygulamanız ve buna sadık kalmanız gerekir. Göbek eritme diyeti sayesinde sadece estetik bir vücuda sahip olmuş olmazsınız, bunun yanında sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak için adım atmış olursunuz.
Göbek bölgesinde bulunan yağların zararı ne?
Her ne kadar insanlar fiziksel görünümlerine zarar verdikleri gerekçesine istinaden egzersiz ve diyetle göbek bölgesindeki yağları eritmeye kalksalar da, aslında göbeği eritmek için daha önemli sebepler söz konusu. Bu bölgedeki yağlanmanın giderek artması, organların etrafını yağ tabakalarının sarmasını ve dolayısıyla organların çalışma düzenlerinin bozulması gerçekleşir. Bu durum diyabet, kalp hastalıkları, uyku apnesi ve kolon kanseri gibi hastalıkların başlamasına neden oluyor.
Bu gibi sebepler, göbek bölgesindeki yağların fevri şekilde ortadan kaldırılmasını gerekli kılıyor. Estetik kaygılardan daha çok önem ifade etmesi gereken sağlığımız, göbek eritme diyeti sayesinde zinde olacak.
Göbek eritme diyeti tavsiyeleri
Besleme alışkanlıklarında ve yaşam stilinizde değişikliğe gideceğiniz bir programı uygulamak, oldukça zor olabilir. Hem egzersizlerle desteklenen hem de düzenli ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanacağınız göbek eritme diyeti, düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Bunun içinde ilk haftalar yaşam stilinizde meydana gelecek değişimleri kabullenmek zor olabilir. Sabır göstermek, diyetin sonucunu almanızı sağlayacak.
Karbonhidratı azaltmak
Karbonhidrat takibi yapmak oldukça zor. Ama pastane malzemeleri, ekmek, pirinç, şeker, paketlenmiş gıdaları azalttığınızda otomatik olarak karbonhidratı da azaltmış olacaksınız. Sebze ve meyvelerde de karbonhidratlar bulunur. Hangi sebzede ne kadar karbonhidrat olduğunu bilmek veya bunu araştırmak güç olabilir. En az karbonhidrat içeren sebzelerin tüketilmesi, kontrolü sağlamanıza yardımcı olur. Marul, ıspanak, karalahana, pazı, kereviz, kişniş, fesleğen, turp, brokoli, yeşilbiber, salatalık gibi sebzelerde karbonhidrat az bulunur.
Proteini çoğaltmak
Karbonhidrat Türk mutfağı yemeklerinin büyük bir çoğunluğunda var. Kontrollü olarak azaltmaya katlığınızda birçok besine veda etmeniz gerekecek. Ancak protein bazlı yiyecekler sayesinde dengeyi kurmak mümkün olacak. Bu anlamda, mercimek, fasulye, peynir, yoğurt ceviz, susam, yumurta, soya, yulaf gibi besinleri tüketebilirsiniz.
Şekerden kurtulmak
Göbek eritme diyeti içerisinde kesinlikle rafine şekere yer yoktur. Günümüzde obezitenin en büyük sebepleri arasında rafine şeker gösteriliyor. Göbeğin kaybolması içi şekerin ortadan kaldırılması gerekir. Göbek yağlarının çabuk erimesi için lifi gıdalara yönelmek doğru olacaktır. Sağlıklı bir gıda olan lifli yiyecekler tokluk hissi yarattığından dolayı kısa sürede göbeğin erimesini sağlayabilir.
Diyet programı
1. Gün
Kahvaltı: İki yumurtalı, yağsız sebzeli omlet.
Atıştırmalık: Yarım kase yağsız yoğurt üzerine bir yemek kaşığı yabanmersini, çilek veya salatalık.
Öğle Yemeği: Ton balıklı salata.
Atıştırmalık: Yirmi adet badem.
Akşam Yemeği: 150 gram ızgara tavuk göğsü, haşlanmış yarım patates bir yemek kaşığı zeytinyağı ile, bol salata veya haşlanmış kuşkonmaz.
2. Gün
Kahvaltı: İki adet çırpılmış yumurta, yanında haşlanmış yarım patates.
Atıştırmalık: Yağsız bir bardak sütün içine iki yemek kaşığı yabanmersini veya çilek atıp mikserden geçirin.
Öğle Yemeği: Ton balıklı veya ızgara tavuklu ıspanak salatası.
Atıştırmalık: Bir adet sap kerevizi üç çay kaşığı kaşığı fıstık ezmesiyle yiyebilirsiniz.
Akşam Yemeği: 150 gram ızgara az yağlı et, bir kase haşlanmış yeşil fasulye.
3. Gün
Kahvaltı: İçine 1-2 adet mevsim meyvesi doğranmış bir kase yağsız yoğurt.
Atıştırmalık: 15 adet badem veya 4-5 adet ceviz.
Öğle Yemeği: Haşlanmış veya ızgara hindi eti (150 gr), bir kase haşlanmış brokoli.
Atıştırmalık: iki adet havuç.
Akşam Yemeği: 150 gram ızgara balık, iki çay kaşığı zeytinyağında sotelenmiş karnabahar.